بیوگرافیحوزه‌‌ی مذهب

سعید طوسی؛ قاری قرآن

محمد گندم‌نژاد طوسی معروف به حاج سعید طوسی قاری قرآن، کارشناس شورای عالی قرآن، آموزگار کلاس‌های قرآن با تمرکز بر آموزش نوجوانان و عضو گروه ملی تواشیح پیامبر اعظم است و یکی از موذن‌های مصوب صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می‌باشد. او در سال 1390 به ارتکاب اعمال منافی عفت، افعال حرام با نوجوانان، تشویق به فساد و فحشا و تحریک جنسی آن‌ها متهم شد.

نام: محمد گندم‌نژاد طوسی
نام مستعار: سعید طوسی
تاریخ تولد: 1349
ملیت: ایرانی

بیوگرافی سعید طوسی

محمد گندم نژاد طوسی معروف به حاج سعید طوسی در سال 1349 در تهران متولد شد. اواز یک سالگی به مشهد رفت و از 5 سالگی آموزش قرآن را در مکتب خانه به روش هجایی شروع کرد و بعد از گذشت یک سال فعالیت‌های قرآنی را آغاز کرد. سعید طوسی از سال 1370 بعد از پایان دوران خدمت سربازی، قرائت و شرکت در مسابقات قرآنی را شروع کرد و تلاوت قرآن را از احمد هروی و میرزا علی رحیمی آموخت.

ارتباط سعید طوسی با مقام معظم رهبری

سعید طوسی در ماه رمضان 1354 مورد تشویق و توجه سید علی خامنه‌ی قرار گرفت. ارتباط او با مقا معظم رهبری از مشهد شروع شده و تا به امروز در تهران ادامه دارد. او ادعا می کند که از سال 1371 حداقل سالی یک بار خامنه‌ی را ملاقات کرده و پس از فعالیت در شورای عالی قرآن این زمان به هر دو یا سه ماه افزایش یافته است. او چند بار در جلسات محفل انس با قرآن با حضور خامنه‌ی به عنوان قاری شرکت کرده است. سعید طوسی که شغل اصلی‌اش در مشهد آرایشگری بوده، سال‌ها آرایشگر ویژه‌ی رهبر بوده‌است. او همچنین معلم قرآن مجتبی خامنه‌ی فرزند پرنفوذ آیت الله خامنه‌ی نیز بوده‌است.

فعالیت‌های قرآنی سعید طوسی

سعید طوسی قاری قرآن، کارشناس شورای عالی قرآن، آموزگار کلاس‌های قرآن با تمرکز بر آموزش نوجوانان و عضو گروه ملی تواشیح پیامبر اعظم است و یکی از موذن‌های مصوب صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران می باشد. او همچنین در مساجد تهران و کوی دانشگاه جلسات آموزش تخصصی قرآن داشته‌است. سعید طوسی در مراسم مختلفی چون افتتاحیه‌ی مجلس دهم، مراسم احیای شب قدر در مصلای تهران و دیدار قاریان با رهبر ایران در روز اول ماه رمضان نیز به قرائت قرآن پرداخته‌است و در سال 1394 داوری مسابقات اروپایی قرآن کریم در مرکز اسلامی هامبورگ را نیز بر عهده داشته‌است.

پرونده‌ی قضایی سعید طوسی

سعید طوسی به ارتکاب اعمال منافی عفت و افعال حرام با نوجوانان و تشویق به فساد و فحشا و تحریک جنسی آن‌ها متهم می‌باشد. پرونده‌ی قضایی او از سال 1390 پس از شکایت چند نفر از قاریان جوان باز شد و برای اولین بار در 23 مهر 1395 توسط بخش فارسی صدای آمریکا رسانه‌ی شد و بازتاب‌های بسیاری را به همراه داشت. از چهار شاکی، دو تن در گفتگو با شبکه بی‌بی‌سی فارسی شواهد را کافی دانسته و به دو توبه ‌نامه یکی به دستخط طوسی و دیگری به خط شخصی دیگر، هر دو با امضای سعید طوسی و 9 حلقه لوح فشرده مشتمل بر اعتراف و ندامت طوسی اشاره کردند. آن‌ها علت رسانه‌‌ی کردن این شکایت را عدم رسیدگی درست پرونده پس از سپری شدن 5 سال و دخالت‌های برخی مقامات مسئول از جمله سید علی مقدم برای مختومه کردن پرونده عنوان کردند. سعید طوسی در 29 مهر 1395 بیانیه‌ ی مبنی بر رد کردن این اتهامات منتشر کرد و هدف از طرح این اتهامات را «حمله به رهبر ایران» عنوان کرد. او در گفتگو با مهدی فلاحتی در برنامه ی «صفحه آخر» توضیح داد که افشاگری انجام شده در مورد او باعث شده تا در زندگی روزمره خود هم دچار مشکل شود. پس از انتشار تکذیب ‌نامه ی سعید طوسی در خصوص ادعای اتهام تجاوز جنسی، برخی از منابع خبری وجود حداقل سه شاکی در این پرونده را تأیید نمودند و اعلام کردند که شاکیان «ضمن برائت از رسانه‌های بیگانه» خواستار رسیدگی به پرونده توسط ریاست قوهٔ قضاییه شدند.

واکنش‌ها نسبت به اتهام تجاوز جنسی علیه سعید طوسی

پس از علنی شدن اتهام تجاوز جنسی علیه سعید طوسی، شخصیت‌های مختلف، انتشار خبر را مصداق جرم معرفی کردند. محمد رضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتشار این خبر را مصداق اشاعه فحشاء دانست. محسنی اژه‌ای سخنگوی قوهٔ قضائیه در خصوص پرونده ی سعید طوسی، هر گونه اتهام پیش از صدور حکم را «جرم و قابل تعقیب» دانست. صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران در ارتباط با این پرونده، بدون نام بردن از سعید طوسی گفت: کسانی که از داخل کشور به رسانه‌های معاند کمک می‌کنند، باید به عنوان معاونت در جرم تحت تعقیب قرار بگیرند.

تبرئه شدن سعید طوسی

سر انجام محمود صادقی نماینده مجلس شورای اسلامی در 6 بهمن 1396 اعلام کرد دادگاه طوسی را تبرئه کرده‌است، این درحالیست که مطابق حکم دادگاه بدوی، طوسی در جریان رسیدگی به پرونده به «ارتباطات ناسالم با قاریان نوجوان» اقرار کرده بود. به گفته‌ی محمود صادقی فرد یا افرادی که در دفتر آیت الله خامنه ی نفوذ کرده‌اند، برای تبرئه‌ی سعید طوسی به قوه‌ی قضاییه ایران فشار آورده اند.

 پس از آن سعید طوسی در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی خبر تبرئه خود را تأیید کرد و گفت ادعاها دربارهٔ اعمال نفوذ مقام‌های دفتر رهبر در این پرونده صحت ندارد.

درخواست بازنگری دوباره‌ی پرونده‌ی سعید طوسی

بر اساس ماده‌ی قانونی 477 آیین دادرسی حتی بعد از قطعی شدن حکم، امکان رسیدگی مجدد به آن وجود دارد و کمیسیون اصل 90 جایی است که مردم می توانند شکایت خود را از قوای سه گانه ثبت کنند. خانواده‌ی شاکیان پرونده ی سعید طوسی با تاکید بر این ماده‌ی قانونی به کمیسیون اصل 90 مجلس مراجعه و از حکم صادر شده شکایت و درخواست بازنگری آن را کردند.

باز شدن مجدد پرونده‌ی سعید طوسی در ترکیه

در خرداد 1397 پرونده ی جدیدی با شکایت یکی از شاکیان در دستگاه قضایی ترکیه باز شد. ماجرا مربوط به کودکی است که حدود 13 سال پیش در یک اردوی قرآنی با سعید طوسی به ترکیه سفر کرده بود. پدر آن کودک بعد از بازگشت فرزند خود از سفر متوجه تغییراتی در رفتار او می شود و بعد از گذشت یک  سال به اصل ماجرا پی می برد.

Related posts
بیوگرافیحوزه‌ی سینما، تلویزیون، تئاترحوزه‌ی موسیقی

جانگ مینهو؛ خواننده معروف کره جنوبی

بیوگرافی

بیوگرافی چوی جونگ وون؛ بازیگر کره جنوبی

بیوگرافیحوزه‌ی سینما، تلویزیون، تئاتر

شین هیون جون؛ بازیگر مرد کره جنوبی

بیوگرافیحوزه‌ی سینما، تلویزیون، تئاتر

لی جین ووک؛ بازیگر اهل کره جنوبی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *