نوید (فرشید) افکاری سنگری کشتیگیر ایرانی است که از معترضان اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ ایران بود. او به ادعای حکومت جمهوری اسلامی بخاطر شرکت در این اعتراضات دستگیر و به جرم محاربه و همچنین قتل یک مأمور امنیتی در جریان اعتراضات در شیراز و فهرستی از اتهامات دیگر به دو بار اعدام، ۶ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
نام: نوید (فرشید) افکاری سنگری |
تاریخ تولد: 1372 |
ملیت: ایرانی |
اینستاگرام: (1,147) afkarinavid |
بیوگرافی نوید افکاری
نوید (فرشید) افکاری سنگری متولد سال 1372 در ایران است. او دارای دو برادر دیگر به نامهای وحید افکاری سنگری (زاده ۱۳۶۴) و حبیب افکاری سنگری (زاده ۱۳۷۰) میباشد که وحید به ۵۴ سال و ۶ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و حبیب به ۲۷ سال و ۳ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شدهاند.
پرونده این سه برادر به ترتیب در دادگاه کیفری استان فارس و دادگاه انقلاب شیراز به دلیل اتهامات متعدد مورد بررسی جداگانه قرار گرفته است.
شغل نوید و وحید، گچکاری و حبیب، جوشکاری بوده است.
نامهای از نوید افکاری منتشر شد که در آن نوشته بود، همهٔ اعترافاتاش تحت شکنجه روحی و جسمی بودهاست، از جمله اینکه روی صورتش پلاستیک کشیده بودند و او تا مرز خفگی و مرگ پیش رفته تا جایی که مجبور به اقرار مطالب ساختگی شدهاست.
مصاحبهی مادر نوید افکاری
بهیه نامجو، مادر نوید افکاری، در مصاحبهای گفت: آنها پسرانش را شکنجه کردند تا علیه همدیگر شهادت دهند و وحید تحت همین شکنجهها، تا دو بار اقدام به خودکشی کردهاست. او تأیید کرد که همسر و دامادش نیز بازداشت شدهاند و پسرانش در یک «دادگاه ناعادلانه» و بدون «هیچ مدرکی» قرار گرفتند. حبیب ۳ ماه بعد از عروسیاش در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۹۷ بازداشت شد. نوید و وحید نیز چند روز بعد از اعتراضات در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ بازداشت شدند.
اعتراض ستارگان کشتی ایران و جهان به حکم اعدام نوید افکاری
تعدادی از قهرمانان کشتی آزاد و فرنگی المپیک و جهان، اعتراض خود را به صدور حکم اعدام نوید افکاری ابراز کردهاند.
براندون اسلی، فرانک اشتبلر، سالی رابرتز، باجرانگ پونیا و همسرش سانگیتا فوگات به کمپین حمایت از نوید افکاری پیوستند. دیوی کربی (رئیس کمیته علمی اتحادیه جهانی کشتی) و پیتر تائوبه (قهرمان جوجیتسوی جهان) نیز خواستار لغو حکم اعدام افکاری شدهاند.
فرانک اشتبلر ضمن انتشار عکس افکاری در شبکههای اجتماعی و درخواست آزادی او، خواستار توقف اعدام در ایران شد. سالی رابرتز، قهرمان پیشین کشتی زنان نیز فعالیتهایی را برای اطلاعرسانی جهانی درباره حکم اعدام نوید افکاری آغاز کرد. او در صفحه فیسبوک خود از کارزاری خبر داد که در سایت change.org خطاب به کمیته بینالمللی المپیک، اتحادیه جهانی کشتی، اتحادیه جهانی ورزشکاران، سازمان ملل و عفو بینالملل منتشر کردهاست. او در این کارزار، پرونده نوید افکاری را به طور کامل شرح داد و خواستار فشار به ایران برای لغو این حکم شد.
مجید فلاح قهرمان موی تای جهان در صفحه اینستاگرامش نوشت: «من هم یک نوید افکاری هستم. جوانان آزادیخواه ایرانزمین را نکشید».
از کشتیگیران ایرانی نیز محمدعلی گرایی، محمدرضا گرایی، مهدی علیاری، علیاکبر دودانگه، سردار پاشایی، امین طاهری، ایوب آزموده، محمد طلایی، حسین نوری، محمد فقیری، عزتالله اکبری، حسین شهبازی، محمدرضا آذرشکیب، فرشاد علیزاده، محمد نصرتی، خیرالله قهرمانی، حمیدرضا جمشیدی، امیررضا دهبزرگی، کیوان رضایی و حامد تاب به کمپین لغو اعدام نوید افکاری پیوسته و خواستار لغو این حکم شدهاند.
وحید بنا، کاپیتان پیشین تیم ملی جودو و همچنین سام احسان رجبی قهرمان جوجیتسو برزیلی جهان نیز اعتراض خود را به حکم اعدام نوید افکاری ابراز کردهاند.
اجرا شدن حکم اعدام نوید افکاری
به گزارش خبرگزاریهای ایران، حکم اعدام نوید افکاری، کشتیگیر ایرانی در زندان عادل آباد شیراز اجرا شده است.
روابط عمومی دادگستری استان فارس بدون ذکر نام نوید افکاری از حکم قصاص “یک متهم به قتل” در زندان عادل آباد شیراز خبر داده است اما خبرگزاریهای دیگر ایران نام این فرد را نوید افکاری گزارش کردهاند.
حسن یونسی، وکیل خانواده افکاری نیز در تاریخ 22 شهریور 1399 در توییترش نوشت که صبح امروز به خانواده او اطلاع دادهاند که فرزندشان اعدام شده است.