نرگس آبیار نویسنده، کارگردان و فیلمنامهنویس ایرانی است. او داستاننویسی را از سال ۱۳۷۶ آغاز کرد و از سال ۱۳۸۴ به ساخت فیلمهای کوتاه و مستند روی آورد. نرگس آبیار همچنین از سال 1391 با فیلم “اشیاء از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند” وارد فیلمسازی حرفهای در سینما شد.
نام: نرگس آبیار |
تاریخ تولد: 1350/12/06 |
ملیت: ایرانی |
محل سکونت: تهران، ایران |
وضعیت تاهل: متاهل (محمدحسین قاسمی، 1393) |
اینستاگرام: (170k) abyarofficial |
بیوگرافی نرگس آبیار
نرگس آبیار متولد ۶ اسفند ۱۳۵۰ در تهران با اصالت یزدی است. او فارغ التحصیل لیسانس رشته ادبیات فارسی از دانشگاه پیام نور میباشد.
زندگی شخصی نرگس آبیار
نرگس آبیار در سال 1393 با محمدحسین قاسمی، تهیه کنندهی سینما و تلویزیون ازدواج کرده است.

فعالیتهای نرگس آبیار در حوزهی هنری
نرگس آبیار داستاننویسی را از سال ۱۳۷۶ آغاز کرد و از سال ۱۳۸۴ به ساخت فیلمهای کوتاه و مستند روی آورد که نخستین تجربهی او “بنبست مهربان” برنده بهترین فیلم کوتاه داستانی از جشنواره ستایش شد و در بخش مسابقه چند جشنواره بینالمللی نیز به نمایش درآمد. او همچنین از سال 1391 با فیلم “اشیاء از آنچه در آینه میبینید به شما نزدیکترند” وارد فیلمسازی حرفهای در سینما شد و تاکنون تجربهی کارگردانی چهار فیلمنامه بلند سینمایی را در کارنامهی ادبی خود دارد.
شهرت نرگس آبیار
نرگس آبیار در سال 1392 با کارگردانی فیلم سینمایی “شیار 143” به شهرت رسید. این فیلم مورد استقبال طیفهای مختلف مردم قرار گرفت و در بیش از ۳۰ جشنواره بین المللی حضور یافت و ۱۶ جایزه بین المللی دریافت کرد. نرگس آبیار همچنین در سال 1394 با فیلم سینمایی “نفس” بار دیگر درخشید. این فیلم به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار 2018 معرفی شد و در بخش سودای سیمرغ سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر پذیرفته شد و دو جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای شبنم مقدمی و جایزه بهترین فیلم در بخش نگاه ملی را بدست آورد.
نرگس آبیار برندهی جایزهی زنان برتر و موفق جهان اسلام
نرگس آبیار به دلیل ثبت درست حقیقت از دریچه دوربیناش در فیلمهای “شیار 143” و “شبی که ماه کامل شد” در مراسم ویژهای در پاکستان مورد تقدیر قرار گرفت. در این مراسم که توسط کمپانی رسانهای HUM TV پاکستان تدارک دیده شده بود، از زنان موفق و تاثیرگذار کشورهای مختلف جهان تقدیر و نشان زنان راهبر 2020 به آنها اعطاء شد.
عارف علوی، رئیسجمهور پاکستان، عمران اسماعیل استاندار ایالت سند و جمعی از مقامات و شخصیتهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنری پاکستان و دیپلماتهای مقیم کراچی، از حاضران این مراسم ویژه بودند که چهارشنبه شب در استانداری ایالت سند برگزار شد.
حضور نرگس آبیار در کراچی و دریافت نشان زنان راهبر 2020 با استقبال گستردی شخصیتهای هنری و سینمایی این کشور مواجه شد. او در زمان حضور در کراچی علاوه بر شرکت در برنامی مذکور، در برنامههای دیگری از جمله سمینار بررسی مشکلات و چالشهای زنان در دنیای معاصر، کارگاه انتقال تجربیات به هنرمندان پاکستانی، برنامهی نمایش فیلم «شیار 143» به زبان اردو و ملاقات با برخی از کارگردانان پاکستانی نیز حضور یافت.
