معصومه علینژاد قمی معروف به مسیح علینژاد روزنامهنگار، نویسنده و فعال حقوق زنان است. او خبرنگاری را از سال 1380 با روزنامهی همبستگی آغاز کرد و مدتی با خبرگزاری ایلنا همکاری داشت. مسیح علینژاد در سال 1386 برای ادامهی تحصیل به انگلستان مهاجرت کرد و اکنون در نیویورک به عنوان مجری در برنامهی تلویزیونی تبلت به فعالیتهای سیاسی و اجتماعی در شبکهی ماهوارهی صدای آمریکا میپردازد.
نام: معصومه علینژاد قمی |
نام مستعار: مسیح علینژاد |
تاریخ تولد: 1355/06/20 |
ملیت: ایرانی |
محل سکونت: بروکلین، نیویورک |
وضعیت تاهل: متاهل (کامبیز فروهر، 2014) |
اینستاگرام: (2.8m) masih.alinejad |
بیوگرافی مسیح علینژاد
معصومه علینژاد قمی معروف به مسیح علینژاد متولد 20 شهریور 1355 در بابل، ایران است. پدرش کشاورز و دست فروش و مادرش خیاط بوده و دو برادر و دو خواهر بزرگتر از خود دارد. او در سال 1386 برای ادامهی تحصیل به انگلستان مهاجرت کرد و در مقطع لیسانس رشتهی روزنامهنگاری در دانشگاه آکسفورد بروکز انگلستان به تحصیل پرداخت. مسیح علینژاد یک بار در 20 سالگی ازدواج کرده و پسری به نام پویان لفطی دارد، اما این ازدواج به طلاق و جدایی ختم شده است. او برای بار دوم در سپتامبر 2014 میلادی با کامبیز فروهر، خبرنگار ارشد خبرگزاری بلومبرگ ازدواج کرده و در حال حاضر در بروکلین، نیویورک زندگی میکند.
فعالیتهای سیاسی و اجتماعی مسیح علینژاد
مسیح علینژاد خبرنگاری را از سال 1380 با روزنامهی همبستگی آغاز کرد و مدتی با خبرگزاری ایلنا همکاری داشت. او همچنین در مجلس شورای اسلامی ششم و هفتم خبرنگار پارلمانی بود و در سال 2005 میلادی با افشای برخی اسناد از پرداخت عیدی یک میلیون تومانی به نمایندگان مجلس در خبرگزاری ایلنا از مجلس شورای اسلامی اخراج شد. مسیح علینژاد در دوران حضور خود در ایران در روزنامههای شرق، بهار، هممیهن و اعتماد ملی نوشتههایی منتشر کرد. انتشار مقالهای از او با نام “آواز دلفینها” در روزنامهی اعتماد ملی در رابطه با محمود احمدینژاد جنجالی آفرید که منجر به عذرخواهی مهدی کروبی (مدیر مسئول روزنامه) شد. او در نهایت در سال 1386 برای ادامهی تحصیل به انگلستان مهاجرت کرد و در تابستان 1388 با گرفتن ویزای کاری مدتی در ایالات متحدهی آمریکا به سر برد. این ویزا به منظور مصاحبه با باراک اوباما داده شده بود، اما موافقت دولت آمریکا با درخواست مصاحبه نهایی نشد. مسیح علینژاد در مدت حضور خود در آمریکا در جمع ایرانیان معترض حاضر شد و در سان فرانسیسکو سخنرانی کرد و مصاحبهی با صدای آمریکا انجام داد.
تاسیس بنیاد ایران ندا توسط مسیح علینژاد و چند تن دیگر
مسیح علینژاد در سال ۲۰۱۰ به همراه تعدادی دیگر از نویسندگان و روشنفکران ایرانی بنیاد ایران ندا را تأسیس کرد.
راه اندازی صفحهی آزادی یواشکی زنان در ایران توسط مسیح علینژاد
مسیح علینژاد در اردیبهشت ۱۳۹۳ صفحهی آزادی یواشکی زنان در ایران را در فیسبوک راهاندازی کرد که در آن زنان ایرانی عکسهایی از خودشان را منتشر کرده و دربارهی تجربههایشان از نبود آزادی پوشش و آرزوها و خواستههایشان در این مورد حرف میزنند. او با راه اندازی این شبکه،جایزهی حقوق زنان از سوی «اجلاس ژنو برای دموکراسی و حقوق بشر» برای بازتاب دادن صدای زنان ایرانی و مبارزهشان برای حقوق بشر، آزادیهای اساسی و برابری را دریافت کرد.
راه اندازی این شبکه واکنشهای افراد بسیاری از جمله کاظم صدیقی (امام جمعهی موقت تهران)، وحید یامینپور (مجری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران) و الهام چرخنده (بازیگر سینما و تلویزیون ایران) را در پی داشت.
بازداشت برادر مسیح علینژاد توسط ماموران وزارت اطلاعات
مسیح علینژاد در مهر ماه ۱۳۹۸ ویدیویی از برادرش (علی علینژاد) منتشر کرد که او پیش از بازداشت توسط ماموران وزارت اطلاعات برای مسیح فرستاده بود. برادرش در این ویدیو خطاب به مسیح و با گویش مازندرانی میگوید که پدر و مادر مسیح تا الان دو بار مورد فشار توسط ماموران وزارت اطلاعات قرار گرفتهاند تا در صدا و سیمای جمهوری اسلامی علیه وی صحبت کنند. وی همچنین به مسیح میگوید که حتی بعد از بازداشت او ساکت ننشیند و این موضوع را اطلاعرسانی کند. او پیشتر اظهار کرده بود که شاید خانوادهشان ناچار شوند علیه او مصاحبه کنند.