گوین اندرسون (Gavin Andresen) یک توسهدهنده نرمافزار است که معروفیتش بیشتر بهخاطر بیتکوین میباشد. حوزه تخصصی او توسعه نرمافزارهای واقعیت مجازی و تصاویر سهبعدی است که با ورود به پروژه بیتکوین در سال ۲۰۱۰ و از زمانی که ساتوشی ناکاماتو وی را بهعنوان توسعهدهنده اصلی بیتکوین پس از خود معرفی کرد، از حوزه گرافیک خارج شد و تمرکزش را روی توسعه بیتکوین گذاشت. او در سال ۲۰۱۲ بنیاد بیتکوین را برای حمایت از رشد و توسعه بیتکوین تاسیس کرد.
نام: گوین اندرسون |
نام به لاتین: Gavin Andresen |
محل استقرار: امهرست، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا |
شهرت: توسعهدهندهی ارشد بیت کوین پس از ساتوشی ناکاموتو |
وبسایت: gavinandresen.ninja |
بیوگرافی گوین اندرسون
گوین اندرسون (Gavin Andresen) در سال 1988 از دانشگاه پرینستون در ایالت نیوجرسی، ایالات متحدهٔ آمریکا فارغ التحصیل شد. او کار خود را با کار بر روی نرم افزارهای گرافیکی سه بعدی در شرکت سیلیکون گرافیکس آغاز کرد. این شرکت که در زمینه تولید سختافزار رایانه و ابررایانه، ساخت نرمافزار، همچنین مصورسازی و ذخیرهسازی داده فعالیت میکرد، در سال ۱۹۸۱ توسط جیمز اچ کلارک تأسیس شد و در پی ورشکستگی در سال ۲۰۰۹ منحل گردید. گوین اندرسون در سال 1996 مشخصات VRML 2.0 نوشت و بعداً یک دفترچه مرجع برای آن منتشر کرد. VRML نام فرمتی استاندارد از فایلهایی است که گرافیک سه بعدی کامپیوتری را تعریف میکند. او از زمان ترک سیلیکونولی (نام رایج و غیررسمی منطقهای در حدود ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی سانفرانسیسکو) در سال 1996 طیف وسیعی از کارهای نرمافزاری انجام داده است و بنیانگذار شرکتی میباشد که بازیهای آنلاین چندنفره برای افراد نابینا و بینا ساخته است.
گوین اندرسون توسعهدهندهی اصلی بیت کوین
گوین اندرسون که معروفیتش بیشتر بهخاطر بیتکوین است، از او بهعنوان جانشین ساتوشی ناکاموتو یاد میشود. گفته میشود که ناکاموتو قبل از ناپدید شدن، مدیریت پروژه بیتکوین را به او سپرده است. ناکاموتو تا اواسط سال ۲۰۱۰ میلادی همچنان با سایر اعضای تیم توسعهدهنده بیتکوین ارتباط داشت، اما پس از آن، کنترل کد منبع بیتکوین را در اختیار اندرسون قرار داد. همچنین کنترل شماری از دامینهای مربوط به بیتکوین به سایر اعضای تراز اول تیم توسعهدهنده واگذار شد و ساتوشی دیگر ارتباط خود را با دنیای خارج قطع کرد.
گوین اندرسون در مورد بیتکوین میگوید: «همه واحدهای پولی دیجیتال قبلی نیازمند یک متولی مرکزی مورد اعتماد بودند. این باعث به وجود آمدن یک نقطه شکست واحد (Single point of failure – جزئی از سیستم که در صورت وارد آمدن آسیب به آن، کل سیستم مختل شده یا از کار میافتد) میشد، اما چنین مسالهای در مورد بیتکوین مصداق ندارد. من بیتکوین را واحد پولی آینده میدانم، هم برای محیط اینترنت و هم در مبادلات بینالمللی. البته برای رسیدن به جایی که بتواند یورو و دلار آمریکا را به چالش بکشد، قطعا موانعی هم بر سر راهش وجود دارد که باید بر آنها فائق آید. به نظر من سالهای زیادی طول خواهد کشید تا بیتکوین واقعا به یک واحد پولی رایج تبدیل شود. حتی ممکن است هیچوقت این اتفاق نیفتد.»