ویلیام هنری بیل گیتس سوم (William Henry “Bill” Gates III) معروف به بیل گیتس کارآفرین، بازرگان، سرمایهدار و نیکوکار آمریکایی است که در سال ۱۹۷۵ با مشارکت پل آلن شرکت مایکروسافت را تأسیس نمود و از ابتدای تأسیس آن تا سال ۲۰۰۰ بهعنوان مدیرعامل مایکروسافت فعالیت کرد و تا سال ۲۰۱۴ ریاست هیئت مدیره این شرکت را برعهده داشت. او تا مارس ۲۰۱۷ با دارایی خالص ۸۶ میلیارد دلار، بهعنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته میشد.
نام: ویلیام هنری بیل گیتس سوم |
نام به لاتین: William Henry “Bill” Gates III |
تاریخ تولد: 1955/10/28 |
ملیت: آمریکایی |
محل سکونت: مدینا، واشینگتن |
وضعیت تاهل: متاهل (ملیندا فرنچ گیتس، 1994) |
فرزندان: دو دختر و یک پسر (جنیفر، روری، فوب) |
اینستاگرام: (4.1m) thisisbillgates |
بیوگرافی بیل گیتس
ویلیام هنری بیل گیتس سوم (William Henry “Bill” Gates III) متولد 28 اکتبر 1955 در سیاتل، واشینگتن است. پدرش ویلیام هنری گیتس دوم، وکیل دادگستری و یکی از سرشناسان شهر سیاتل، واشینگتن و مادرش آموزگار مدرسه و یکی از اعضای هیئت مدیرهٔ یونایتد وی اینترنشنال بود که در امور خیریه نیز فعالیت داشت.
زندگی شخصی بیل گیتس
بیل گیتس در ژانویه ۱۹۹۴ میلادی با ملیندا فرنچ از کارمندان مایکروسافت ازدواج کرد. ملیندا اهل دالاس در ایالت تگزاس آمریکا است. این زوج دارای سه فرزند به نامهای جنیفر کاترین گیتس (۱۹۹۶ میلادی)، روری جان گیتس (۱۹۹۹ میلادی) و فوب ادل گیتس (۲۰۰۲ میلادی) هستند.
دوران کودکی و نوجوانی بیل گیتس
بیل گیتس در مدرسهی لیک ساید شروع به تحصیل کرد و از سن ۱۳ سالگی به برنامهنویسی پرداخت. در همین زمان هستهی اولیهی مایکروسافت شکل گرفت. در بهار سال ۱۹۶۸ مدرسه تصمیم گرفت که دانش آموزان را با پدیدهای جدید در دنیا یعنی کامپیوتر آشنا کند. به همین منظور مدرسه صندوقی را برپا کرد و به دانشآموزان اعلام کرد که برای اجارهی یک سال کامپیوتر PDP-10، ساخت شرکت DEC کمک کنند. این شاگردان، بیل گیتس، پل آلن که دو سال از گیتس بزرگتر بود و چند تن دیگر از دوستان آنها بودند که همگی در حال حاضر از برنامهنویسان ارشد مایکروسافت میباشند.
دوران جوانی و دانشگاه بیل گیتس
بیل گیتس در سال ۱۹۷۳ وارد دانشگاه هاروارد شد و با استیو بالمر آشنا شد. او در هاروارد نسخهای از زبان برنامهنویسی بیسیک را برای اولین میکروکامپیوتر نوشت و در سال دوم، دانشگاه را رها کرد تا تمام انرژی خود را صرف مایکروسافت کند. او در سال ۱۹۷۵ با همکاری پل آلن شرکت مایکروسافت را تأسیس و شروع به ساخت نرمافزار برای کامپیوترهای خانگی کرد. بیل گیتس بر این باور استوار بود که کامپیوتر به وسیلهی ارزشمند بر روی هر میز و در هر خانهی تبدیل خواهد شد.
بیل گیتس بنیانگذار ماکروسافت
بیل گیتس در سال ۱۹۷۵ با همکاری پل آلن شرکت مایکروسافت را تأسیس کرد و در سال ۲۰۰۰ پس از ۲۵ سال، از مدیرعاملی مایکروسافت کنارهگیری کرد و جای خود را به استیو بالمر داد، اما همچنان بهعنوان مدیر ارشد اجرایی و رئیس هیئت مدیره این شرکت به فعالیت خود ادامه داد. او از سال ۱۹۷۵ تا ۲۰۱۴ ریاست هیئت مدیره مایکروسافت را برعهده داشت و پس از ۳۹ سال با کنارهگیری گیتس، جان دبلیو تامسون به جای او منصوب گردید.
شرکت مایکروسافت در پایان سال مالی ۲۰۰۵ درآمدی معادل ۳۹.۷۹ میلیارد دلار داشته است و در حدود ۶۱ هزار نفر کارمند در بیشتر از ۱۰۲ کشور جهان دارد.
کتابهای بیل گیتس
بیل گیتس در سال 1995 کتابی با نام «The Road Ahead» منتشر کرد که برای ۷ هفته متوالی دارای رتبهی اول در روزنامه نیویورک بود. او سپس در سال ۱۹۹۹ کتابی با نام «Business @ the Speed of Thought» را نوشت که نشان میدهد کامپیوتر چگونه میتواند در تجارت و کسب و کار مشکلات کاربران را حل کند. این کتاب به ۲۵ زبان ترجمه شده و در بیش از ۶۰ کشور موجود میباشد و در لیست پرفروشترین کتابها در روزنامهی نیویورک تایمز، یو اس ای تودی، وال استریت ژورنال و فروشگاه اینترنتی آمازون قرار گرفته است.
بنیاد بیل و ملیندا گیتس
بیل گیتس تمام منافع حاصل از دو کتاب خود را به موسسات غیرانتفاعی اختصاص داده است. او و همسرش مؤسسه خیریهی با نام بنیاد بیل و ملیندا گیتس با سرمایهی ۲۸.۸ میلیارد دلار ایجاد کردند، تا از فعالیتهای بشردوستانه در زمینههای بهداشت جهانی و آموزش حمایت کنند. این مؤسسه ۲ میلیارد دلار به توسعه آموزش در مناطقی که سطح درآمد مردم پایین میباشد و ۳.۶ میلیارد دلار به بهداشت جهانی اهدا کردهاست،
بیل گیتس در اکتبر ۲۰۱۶ در مصاحبه با برنامه «امروز صبح» تلویزیون آیتیوی (ITV) اعلام کرد که قصد ندارد ثروت خود را برای سه فرزندش به ارث بگذارد و ثروت او بعد از مرگش در راه خیریه به ارث گذاشته خواهد شد.